Belediye Sitesi
  • Haber Başlık : Sn.Başkanımızın Nevruz Bayramı Mesajı
  • Haber Konu : Sn.Başkanımızın Nevruz Bayramı Mesajı
  • Haber Tarih : 16.03.2021
  • Yazar : Admin
Haber Hakkında
Sn.Başkanımızın Nevruz Bayramı Mesajı
Belediye Başkanımız 21 Mart Bahar Bayramı olan Nevruz nedeni ile bir mesaj yayımladı.
Nevruzun yeni gün anlamına geldiğini ifade eden Başkan, Baharın gelişini simgeleyen ve yeni gün anlamına gelen Nevruz Bayramının tüm milletimize güzellikler ve yenilikler getirmesini diliyorum, dedi.
Sn.Başkan Mesajın devamında; Nevruz Bayramı, her yönüyle Türk gelenek ve görenekleriyle zenginleşmiş, ananevi ve temeli 5 bin yıllık Türk tarihine dayalı bir bayramdır. Hepimizin toprağın uyanmasını, tabiatın canlanmasını simgeleyen Nevruz Bayramına verdiğimiz önem elbette büyüktür. Bizim kültürümüzde önemli bir yeri olan ve baharın gelişini simgeleyen 21 Mart Nevruz Bayramı kültür coğrafyamıza hayırlar getirsin. Bizim Balkanlardan Orta Asyaya kadar uzanan kültür coğrafyamızda, yüzyıllardan bu yana kutlanan Nevruz, hepimizin ortak değeri ve hepimizin ortak bayramıdır. Bizler, dili, dini, mezhep ve inancı, etnik kökeni ve siyasi görüşü ne olursa olsun, aynı vatanın ve milletin mensuplarıyız. Hoşgörü, sevgi ve kardeşliğin filizlendiği bu topraklarda, asırlar boyunca farklı inançlara, dillere, etnik köken ve kültürlere sahip insanlar bir arada, huzur içinde yaşamıştır. Bu nedenle bu anlamlı günü, el ele, gönül, gönüle vererek kutlayarak birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılmalıyız.
Başta aziz milletimiz olmak üzere, müşterek kültür coğrafyamızda yaşayan tüm halkların Nevruz Bayramlarını kutluyor Nevruzun, barış ve esenliğe vesile olmasını diliyorum, ifadelerine yer verdi.
Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf
Hızlı Menü