Belediye Sitesi
  • Haber Başlık : HIDIRELLEZ BEREKETTİR
  • Haber Konu : HIDIRELLEZ BEREKETTİR
  • Haber Tarih : 05.05.2021
  • Yazar : Admin
Haber Hakkında
Belediye Başkanımız Hıdırellez Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
HIDIRELLEZ BEREKETTİR
Bugün bolluğun, bereketin, kısmetin ve herşey den önemlisi sağlığın her zamankinden daha çok ön plana çıktığı gündür.
İnanca göre Hz.Hızır (a.s.) ile Hz.İlyas (a.s.), her yıl 5 Mayısı 6 Mayısa bağlayan gece bir gül ağacı altında bir araya gelmektedir. Dolayısıyla bu iki kutsalın buluştuğu günün ve temas ettikleri herşeyin insanlara bereket, kısmet ve sıhhat getirdiğine inanılmaktadır.
Sn. Başkan, mesajında şunlara yer verdi;
Hıdırellez, Orta Asya, Orta Doğu, Anadolu ve Balkanlarda kutlanan ve baharın gelişini müjdeleyen bayramlardan biridir. Hıdırellez kültürü bizim topraklarımızda atalarımızdan bize aktarılan anlamlı bir kültürdür. Doğanın uyanışına eşlik eden bugünler aynı zamanda hepimizin en güzel dileklerini Allahtan niyaz ettiği günlerdir.
Bu duygu ve düşüncelerle, bu kültürü sahiplenen herkesin dileklerinin gerçekleşmesi umuduyla, Hıdrellez Bayramını kutlarken baharın gelişini evlerimizde karşıladığımız bugünlerde Hıdırellezin tüm insanlık için umut olmasını diliyorum.
Hz.Hızır (a.s.) ve Hz.İlyas (a.s.) Peygamberlerin buluşma efsanesine konu olan Hıdırellez Bayramının tüm insanlığa sağlık, mutluluk, huzur, kardeşlik, barış ve bereket getirmesini temenni ediyorum, dedi.
Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf
Hızlı Menü